1:45 PM
Оливки: зниження рівня цукру в крові

Американські вчені виявили в оливках сполуку, яка може ефективно боротися із зайвою вагою та цукровим діабетом. Досліди на мишах дали обнадійливі результати.

Дослідники розділили мишей з ожирінням на дві групи: першій давали еленолеву кислоту (саме на ній було зосереджено їхню увагу), другій – ні.

Вже за тиждень виявили, що в групі, яка вживала еленолеву кислоту, гризуни важили значно менше. Окрім того, вони демонстрували кращу регуляцію рівня цукру у крові, ніж раніше, і порівняно з контрольною групою. Цукрознижувальний ефект був схожим з ефектом ін’єкційного діабетичного препарату ліраглутиду та кращим і кращим, ніж метформін – один із найпоширеніших пероральних препаратів для діабету 2 типу.

За чотири-п’ять тижнів миші, які отримували еленолеву кислоту, зазнали значного покращення свого метаболічного здоров’я порівняно з контрольними мишами. Ожиріння знизилося майже на 11%, а рівень цукру в крові та чутливість до інсуліну прирівнювалися до показників здорових худих мишей.

Еленолова кислота також значно зменшила споживання їжі.

"З’єднання, схоже, імітує фізіологічні умови прийому їжі, щоб безпосередньо сприяти секреції кишкового метаболічного гормону, який допомагає регулювати енергетичний баланс і метаболічний стан", – пояснює професор Донгмін Лю, керівник дослідницької групи.

Вчений задоволений результатами роботи своєї команди.

"Загалом дослідження показало, що еленолова кислота з оливок має багатообіцяючий вплив на вивільнення гормонів і метаболічний стан, особливо при ожирінні та діабеті.

Доступні ліки від ожиріння часто бувають неефективними для підтримки втрати ваги, дорогими або несуть потенційні ризики для здоров’я. Ми хочемо розробити безпечніші, дешевші та зручніші багатоцільові препарати, які можуть запобігти виникненню метаболічних розладів і діабету 2 типу", – каже вчений.

Переглядів: 124 | Додав: news | Теги: оливки, користь | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
avatar