Новобудова: на якому етапі краще купувати квартиру

Новобудова Якщо ви вирішили купити квартиру від забудовника в сучасному житловому комплексі Львова, то є можливість переглянути новобудови на спеціалізованому сайті https://vdoma.online/. Лише постає два питання:

  1. вкластися в новобудову на стадії котловану;
  2. почекати трохи, поки будинок добудують, щоб не купувати кота в мішку.

У цій статті розглянемо варіанти вибору квартири.

Новобудови: нюанси вибору квартири

Ціна за один квадратний метр в новобудові зростає разом з поверхами. Найдешевше житло на старті продажів, але така покупка дуже ризикована. У міру зведення новобудови ціни піднімаються, і до моменту здачі в експлуатацію виростають приблизно на 40%.

Грамотний покупець може заробити капітал, якщо вибере надійного забудовника і вкладеться відразу в кілька новобудов на котловані. Після здачі будинку квартири можна вигідно продати, і навіть, оцінивши перспективи розвитку району, отримати подвійний прибуток після закінчення двох-трьох років.

Але буває і навпаки - через високу конкуренцію між забудовниками і досить низький попит на житло вартість квадрата в момент здачі будинку піднімається незначно. Саме тому для покупця так важливо правильно вибрати об'єкт і будівельну компанію, зваживши всі ризики і плюси.

Як вибрати забудовника?

Але в більшості випадків найвигідніша покупка - це новобудова на етапі котловану. Але тут важливо грамотно вибрати забудовника. Варто віддати перевагу компанії, яка вже хоча б 5 років пропрацювала на первинному ринку. Компанія повинна мати хорошу репутацію, не боятися публічності, за роки своєї роботи вона повинна здати хоча б кілька вдалих проектів.

Дуже тривожний знак для покупця - якщо вартість житла дуже занижена навіть на етапі котловану. Можливо, компанія зазнає фінансових труднощів, і за всяку ціну намагається якомога швидше отримати живі гроші.

Хороший знак - це банківська акредитація новобудови. Солідні банки дуже ретельно перевіряють будівельні компанії, перш ніж почати з ними співпрацювати. Тому акредитація в великому банку - це ознака, що забудовник заслуговує довіри.

Що радять експерти?

Оптимально для покупця придбати новобудову в будинку, який вже готовий хоча б на 60%. У цьому випадку компанія-забудовник вклала уже кошти, і навряд чи заморозить будівництво. Та й до того ж вже буде видно обриси будинку. І можна буде оцінити район, в якому доведеться жити.

Найбільш привабливий період для покупця - це монтаж верхніх поверхів новобудови. Але, як правило, будівельні компанії до цього часу дуже сильно підвищують ціни на житло.

Категорія: Цікаві статті | Додав: abel (2021-06-21)
Переглядів: 5710 | Рейтинг: 5.0/5
Всього коментарів: 0
avatar