10:17 AM
Ослаблення імунітету: головні ознаки

Відомо, що від того, який у людини імунітет, залежить здоров'я її організму. Медики виділили найбільш поширені ознаки, після виявлення яких необхідно відвідати лікаря.

Зниження стресостійкості

За даними звіту Американської психологічної асоціації, саме тривалі стресові ситуації згубно впливають на імунні клітини людини. Під час стресу відбувається різке зниження кількості лімфоцитів і лейкоцитів, які допомагають чинити опір впливу різних патогенів. Низький рівень лімфоцитів у кілька разів збільшує ризик зараження вірусними застудними захворюваннями.

Часті застудні захворювання

Нормою слід вважати, якщо доросла людина зіштовхується із застудними захворюваннями не більше 2-3 разів на рік.

Проблеми з роботою шлунково-кишкового тракту

Наявність діареї, підвищеного газоутворення і схильності до закрепів вказує на наявність слабкої імунної системи. За даними вчених, практично 70 % імунних клітин виробляються клітинами кишківника. Здоровий кишківник сприяє виробленню здорових імунних клітин у потрібному обсязі.

Повільне загоєння ран

Якщо отримана подряпина занадто довго не загоюється, це свідчить про те, що ваші імунні клітини не достатньо сильні, щоб прискорити процес регенерації.

Підвищена схильність до розвитку різних інфекцій

Загострення отитів та інших захворювань вух, розвиток більше двох разів на рік запалень легенів, загострення хронічного синуситу більше трьох разів на рік, а також часте використання антибіотиків (більше двох разів на рік), повинні стати приводом для звернення до лікаря-імунолога.

Постійне відчуття втоми

Рівень енергії в організмі має міцний взаємозв'язок з імунітетом. Чим нижчий імунітет, тим частіше людина відчуває слабкість і втому.

Переглядів: 1165 | Додав: news | Теги: імунітет, ознаки, ослаблення | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
avatar