0:30 AM
Сперматозоїди навчилися вирощувати вчені

Вчені з Японії зуміли подолати стадію мейозу, а саме, моменту отримання зі звичайної клітини, що має подвійний набір хромосом, сперматозоїда з одинарним набором. Експерименти тривали кілька десятків років і закінчувалися загибеллю клітинних структур саме на стадії мейозу.

Нинішній цикл, що є суттю відкриття японських учених, складається з наступних етапів: клітини лабораторних мишей, витягнуті з незрілої тканини яєчок, поміщають у спеціальне живильне середовище. Протягом кількох тижнів клітини розмножуються. В результаті експерименту половина дослідницького матеріалу перетворилася на повноцінні сперматозоїди, які мають здатність до запліднення.

На наступному етапі дослідження було поставлено завдання отримання потомства за допомогою вирощених у штучних умовах сперматозоїдів. Дослідницький матеріал, сперматозоїди, поєднували з яйцеклітинами, які потім імплантували сурогатним матерям. У результаті експерименту народилися здорові мишенята.

За заявою вчених, досягти успіху вони зуміли завдяки забезпеченню в пробірці умов, оптимальних для дозрівання сперматозоїдів.

Це може вивести репродуктивну медицину на новий рівень.

Переглядів: 141 | Додав: news | Теги: запліднення, вирощування, сперматозоїд | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
avatar