10:26 AM
Вечеря: які продукти варто уникати

Варто пам’ятати, що вночі, поки ви спите, внутрішні органи працюють не в повну силу. Тому не варто їх надмірно завантажувати переробкою складної їжі. Це може відбитися на зовнішньому вигляді і самопочутті вранці.

Кілька порад, що саме не варто споживати в їжу ввечері. Варто розвантажити організм, щоб він міг як слід відпочити за ніч.

Відмовтеся від свіжих овочів

В інший час доби їх споживання корисне. Але справа в тому, що овочі багаті клітковиною. На перетравлення овочевого салату шлунку і кишечнику потрібно чимало зусиль. Це може привести до дискомфорту, який здатний порушити сон.

Краще без червоного м’яса

Цей продукт містить велику кількість тирозину, який може підвищувати рівень адреналіну в крові. Тому краще червоне м’ясо їсти з ранку або вдень, щоб до вечора в організмі не було тимчасового надлишку таких речовин. В якості вечірнього варіанту білкової їжі підійде біле м’ясо птиці або нежирна риба.

Відкладіть гостре

Гострою їжу робить речовина під назвою капсаїцин. Воно подразнює слизові оболонки, будь то ротова порожнина або шлунок. Це викликає приплив крові і шлункового соку. Результатом може стати печія, що явно не сприятиме сну.

Менше жирів

Насичені жири не варто їсти взагалі, а ось ненасичені, корисні, краще не вживати ввечері. Мова про оливковій олії, горіхах, авокадо, жирній рибі і так далі. Відмовитися від них краще хоча б за 4 години до сну. Ситуація така ж, як з овочами: для їх переробки вночі організму потрібно буде витратити багато сил.

Без швидких вуглеводів

Цукор, біле борошно і оброблені крупи можуть позначитися на вашій вазі, але справа не тільки в цьому: цукор провокує різкий стрибок глюкози в крові. А за ним слід різкий спад, через що знову хочеться їсти. У той же час повільні вуглеводи – гречка, кіноа, бурий рис, холодна картопля, такого ефекту не дають.

Переглядів: 1181 | Додав: news | Теги: страва, вечеря, користь | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
avatar