0:27 AM
Вівсянка: кому вона може зашкодити

Вівсяна каша або пластівці — один із найпопулярніших сніданків, який багатьма людьми вважається не тільки смачним, а й корисним. Однак ця каша насправді не така вже й універсальна: деяким вона може зашкодити.

Кому краще не їсти вівсянку?

Насправді овес дійсно є корисним продуктом. Каша з цієї крупи допомагає знизити рівень цукру та холестерину, сприяє травленню та захищає кишківник від поглинання шкідливих речовин, які можуть підірвати здоров’я серця. Лікарі розповіли, яким людям краще утриматися від снідання вівсянкою.

Ця страва може стати проблемою для людей, які не можуть сприймати та перетравлювати глютен. Уживання вівсянки сприяють целіакії: кишківник гірше всмоктуватиме поживні речовини, а травлення буде складнішим.

Також вівсянка може стати причиною набору ваги, адже вона насправді досить калорійна. Особливо нашкодити фігурі може каша швидкого приготування: у ній багато крохмалю і майже немає клітковини. Коли він потрапляє в організм, сприяє значному стрибку цукру в крові, тож ефект від такої каші буде аналогічним шоколаду або цукерці. Такий вид вівсянки категорично не корисний.

Вівсяна каша має у складі багато білка, тому з нею варто бути обережними тим, хто має проблеми з нирками. Якщо лікар призначив вам низькопротеїнову дієту, утримайтеся від вівсяних пластівців.

У своєму складі це зерно також має фітинову кислоту, яка вимиває кальцій з кісток. Це може спричинити остеопороз. У ній є і проламін — речовина, що сприяє виникненню запалень в кишківнику.

Переглядів: 1119 | Додав: news | Теги: вівсянка, Шкода | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
avatar