0:36 AM
Знизити рівень холестерину можуть горіхи

Внесення в раціон горіхів знижує рівень холестерину в крові і значно знижує ризик серцево-судинних захворювань. Щорічно тільки у Великобританії високий холестерин стає причиною смерті 64 тисяч осіб або 175 таких випадків на день.

Як повідомляється в дослідженні Американської кардіологічної асоціації, знизити рівень шкідливого холестерину може всього жменя волоських горіхів на день. За словами експертів, для цього достатньо пів склянки продукту.

У своєму дослідженні вчені зазначили, що спочатку, людина, яка перейде на такий раціон, може і не помітити якісних змін в аналізах, проте якщо зробити вживання волоських горіхів звичкою, то вже зовсім скоро рівень холестерину наблизиться до норми.

Як зазначили фахівці, регулярно перевіряти холестерин в крові повинні люди середнього і старшого віку.

Вони ж заспокоїли, що жир, який міститься в горіхах, не шкідливий для організму, ба більше, позитивно впливає на роботу практично всіх внутрішніх органів.

"Додавання волоських горіхів або мигдалю в салат або просто вживання їх як закуски – простий спосіб зберегти здоров’я", – сказали вчені.

Холестерин – це жироподібна речовина, яку виробляє печінка. Хоча холестерин життєво важливий для утворення клітинних мембран, вітаміну D і деяких гормонів, він може бути поганим. Цей “поганий холестерин” відомий як ліпопротеїни низької щільності (ЛПНЩ), і їх накопичення може призвести до серйозних захворювань, таких як серцеві напади та інсульти.

 

Переглядів: 1128 | Додав: news | Теги: холестерин, користь, зниження, горіх | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
avatar