0:09 AM
Дешевий засіб протидії російським дронам розробляє Україна

 Одна з головних переваг росії у війні проти України є кількість засобів повітряного нападу – літаків, ракет, дронів далекого радіусу дії. Україна розробляє кілька нових засобів протидії дронам, які можуть нівелювати цю перевагу. Про це повідомив Bild.

Зазначається, що проблема України з "шахедами" та іншими дронами рф полягає у тому, що їх надто багато, аби витрачати на них дорогоцінні ракети ППО. Тому потрібна значно дешевша альтернатива. Наразі Україна працює за трьома напрямками:

  •     квадрокоптери-перехоплювачі;
  •     дрони-перехоплювачі типу «крило»;
  •     дрони-вбивці великого радіуса дії.

За даними видання, квадрокоптери-перехоплювачі вже впроваджені й успішно діють певний час. Малі дрони вдалося модифікувати до використання не для розвідки чи атаки наземних цілей, а для повітряного бою. За підрахунками Bild, щотижня українські дрони-перехоплювачі таранять близько 50 російських розвідувальних БПЛА і навіть великих безпілотників-камікадзе «Ланцет».

Щодо другого типу дронів-перехоплювачів видання пише, що БПЛА типу «крило» – це дрони-перехоплювачі з нерухомими крилами, які можуть слідувати за дроном рф на відстань до 60 км і на висоті до 4 км. Дрони цього типу вже проходять випробування і мають надійти у війська до кінця цього року. Проблема з невеликими безпілотниками полягала у тому, що вони можуть пролетіти лише кілька кілометрів – особливо на великій висоті – тому російські дрони-розвідники можуть легко втекти від них.

Водночас дрони-вбивці великого радіуса дії – це БПЛА, які зможуть перехоплювати та знищувати БПЛА дальнього радіуса дії типу «Шахед». Щоб такі перехоплювачі були ефективними, вони повинні мати швидкість не менше 200 км/год, великий радіус дії (принаймні 200 км, а краще 500 км), а також бути недорогими. У виданні зазначили, що Україна сподівається створити дрони-вбивці не пізніше 2025 року.

Категорія: Новини України | Переглядів: 203 | Додав: news | Теги: протидія, Росія, дрон, Україна | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
avatar