1:38 PM
До наступної пандемії світ не готовий

світ пандемія Дослідники повідомили в середу, що весь світ залишається непідготовленим до наступної пандемії, і більшість країн недостатньо підготовлені навіть до невеликих спалахів хвороб, пише CNN.

Жодна країна не досягла високих результатів за індексом глобальної безпеки в галузі охорони здоров'я Global Health Security -показником готовності до різних надзвичайних ситуацій і проблем в галузі охорони здоров'я, складеним Ініціативою з ядерної загрози і Центром безпеки охорони здоров'я Джонса Хопкінса при школі громадської охорони здоров'я Блумберга.

"Індекс GHS 2021 продовжує показувати, що всім країнам досі не вистачає деяких критичних можливостей, що заважає їх здатності ефективно реагувати на COVID-19 та знижує їх готовність до майбутніх загроз епідемії та пандемії. Середній бал по країнах у 2021 році становив 38,9 із 100, що практично не змінилося в порівнянні з 2019 роком", - йдеться в повідомленні.

Найвищий загальний бал був трохи менше 76 - досягнутий США. Україна - на 83-му місці із загальним балом в 38,9 (+2,0 в порівнянні в попереднім показником). Всього в рейтингу - 195 місць.

Найгірша область готовності - запобігти появі нових патогенів, таких як вірус, що викликав нинішню пандемію. "Глобальний середній показник запобігання появи або викиду патогенів становить 28,4 з 100, що робить цю категорію найнижчою в рейтингу GHS", - йдеться в звіті.

Було виявлено, що 113 країн "майже не виявляють уваги" до хвороб, що передаються від тварин людині.

Дослідники Науково-консультативної групи з надзвичайних ситуацій Великої Британії дійшли висновку, що COVID-19, пандемію через який оголосили в березні 2020 року, буде становити небезпеку для світу ще щонайменше протягом п'яти років - до 2026 року.

Категорія: Новини світу | Переглядів: 2483 | Додав: news | Теги: пандемія, Світ | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
avatar