12:05 PM
Докази існування нового шару у ядрі Землі виявили вчені

Вчені з Австралійського національного університету (ANU) виявили докази наявності нового шару всередині нашої планети, який знаходиться у внутрішньому ядрі. Це внутрішнє ядро складається із сплаву заліза з нікелем. Донедавна науці було відомо про чотири шари – кора, мантія, зовнішнє ядро та внутрішнє ядро.

Приховане ядро було виявлено вченими під час вивчення сейсмічних хвиль, які переміщалися земним діаметром взад-вперед близько п’яти разів. Під час руху цих хвиль було помічено спотворення часу їх проходження, що й наштовхнуло вчених на думку про наявність прихованого шару.

За словами вчених, отримані дані тепер відкривають можливість вивчення прихованого ядра. Цей шар нашої планети може свідчити про певну подію в минулому нашої Землі, яка вплинула формування магнітного шару навколо нашої планети. Магнітне поле відіграє важливу роль у підтримці життя, оскільки воно захищає Землю від шкідливого космічного випромінювання.

Це відкриття може допомогти у вивченні інших світів. Марс вважається безплідною планетою, тому що приблизно чотири мільярди років тому він втратив своє магнітне поле, втративши захист від сонячних вітрів, які забрали атмосферу і випаровували океани. Тим часом мисливці за екзопланетами зможуть використовувати здобуті знання для пошуку заселених світів. Це суттєво звузить кількість планет-кандидатів для спостереження.

Категорія: Новини світу | Переглядів: 1393 | Додав: news | Теги: ядро, земля, існування, шар | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
avatar