9:57 AM
Галактику з інтенсивним зореутворенням виявив хаббл

галактика зореутворення Галактика, показана на цьому зображенні космічного телескопа Хаббл NASA, має форму, яка не схожа на багато галактик, знайомих Хабблу. Її тисячі яскравих зірок нагадують спіральну галактику, але їй бракує характерної "звивистої" структури. Також виділяються сяючі червоні квіти, скручені хмарами пилу – це місця інтенсивного зореутворення. Галактика також випромінює дифузне світіння, подібне до еліптичної галактики та її ядра зі старіших червоніших зірок. Це галактичне диво відоме астрономам як NGC 1156.

NGC 1156 знаходиться приблизно в 25 мільйонах світлових років від Землі, в сузір’ї Овна. Вона має різноманітні особливості, які цікавлять астрономів. Карликова неправильна галактика, її також класифікують як ізольовану, тобто поблизу немає інших галактик, які б вплинули на її дивну форму та продовження зореутворення. Надзвичайна енергія щойно сформованих молодих зірок надає галактиці колір на фоні червоного світіння іонізованого водню, тоді як її центр щільно заповнений старими поколіннями зірок.

Хаббл знімав NGC 1156 раніше. Це нове зображення містить дані з галактичної програми заповнення прогалин під простою назвою «Кожна відома сусідня галактика». Астрономи помітили, що Хаббл достатньо детально спостерігав лише три чверті галактик у межах трохи більше 30 мільйонів світлових років від Землі, щоб вивчити склад зірок у них. Вони запропонували, щоб у проміжках між великими проектами Хаббл міг робити знімки чверті, що залишилася, включаючи NGC 1156. Такі програми заповнення прогалин, як ця, забезпечують найкраще використання дорогоцінного часу спостереження Хаббла.

Категорія: Новини світу | Переглядів: 1863 | Додав: news | Теги: Хаббл, зореутворення, галактика | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
avatar