5:35 PM
Юпітер та супутник Іо показав зонд "Юнона"

зонд юнона юпітер супутник іо Зонд “Юнона” (Juno) передав на Землю знімки Юпітера та його супутника Іо. Фотографії опублікувало Національне управління з аеронавтики та дослідження космічного простору (NASA).

"Юнона", вартість якої, за даними видання, становить $1,1 млрд, відправила зображення вже 38-й раз з відстані 780 млн км від Землі. Щоб зробити знімки, зонд пролетів у безпосередній близькості від Юпітера.

На фотографіях великим планом знято різнокольорові хмари, шторми та циклони Юпітера. Знімки зроблені з висоти 4200 км. Серед них також є зображення вулканічного супутника Юпітера Іо.

NASA запустило “Юнону” у серпні 2011 року. Основна місія зонда — вивчити процес еволюції Юпітера та його походження. Апарат повинен досліджувати тверде ядро ​​планети та нанести на карту її магнітне поле, а також виміряти кількість води та аміаку у глибоких шарах атмосфери Юпітера та слідкувати за полярними сяйвами на ньому. Зонд завершив основну місію в липні, але продовжуватиме вивчати планету до вересня 2025 року або до кінця терміну служби.

У липні фахівці NASA розповіли про внутрішню будову Марса. Вчені дійшли висновку, що внутрішня структура планети серйозно відрізняється від земної, тому що в нього товстіша кора і тонший шар мантії. Крім того, ядро ​​Марса виявилося менш щільним, рідкішим і більшим, ніж очікували експерти. Його радіус становив майже 1,83 тис. км, тоді як у складі виявили водень, кисень, вуглець та сірку.

Категорія: Новини світу | Переглядів: 2603 | Додав: news | Теги: супутник, юпітер, іо, Зонд, юнона | Рейтинг: 5.0/2
Всього коментарів: 0
avatar