10:06 AM
Майже $100 млрд вкладе в Європу американська Intel

мікросхема Американський розробник і виробник електронних пристроїв і комп'ютерних компонентів Intel оголосив про наміри побудувати в Європі нові виробничі підрозділи на суму до $95 млрд. Цим компанія хоче відповісти на міжнародну гонку за додавання виробничих потужностей в той час, коли світ бореться з глобальним дефіцитом чипів, повідомляє Wall Street Journal.

Генеральний директор компанії Пет Гелсінджер заявив, що планує побудувати два заводи з виробництва напівпровідників у новому місці в Європі і потенційно може ще більше збільшити свою присутність в регіоні, повідомляє https://nowyny.com/.

"Ця нова ера постійного попиту на мікросхеми вимагає сміливого мислення", – сказав він.

Цього року компанія-конкурент Taiwan Semiconductor Manufacturing Co., найбільший в світі субпідрядник з виробництва мікросхем, заявила, що інвестує рекордні $100 млрд протягом наступних трьох років для збільшення своїх виробничих потужностей.

У серпні південнокорейська Samsung Electronics оголосила про плани збільшити свої інвестиції на третину до більш ніж $205 млрд протягом наступних трьох років в рамках свого прагнення стати лідером у виробництві мікросхем.

Глобальний брак напівпровідників особливо сильно вдарив по автовиробникам. Минулого тижня Ford Motor і General Motors оголосили про скорочення виробництва через нестачу чипі. У серпні Toyota Motor заявила, що у вересні скоротить виробництво на 40% у всьому світі.

Переглядів: 3953 | Додав: news | Теги: Європа, вклад, мікросхема, Intel | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
avatar