4:07 PM
Міжнародним мистецьким простором стане музей Ханенків

музей ханенків З цією метою Київрада надала закладу в постійне користування земельну ділянку.

Таке рішення вчора, 17 лютого, на пленарному засіданні II сесії Київської міської ради IX скликання, ухвалили міські депутати.

Земельну ділянку надають закладу у постійне користування для реконструкції нежитлової будівлі з подальшою експлуатацією та обслуговуванням.

"Після підтримання депутатами рішення про передачу земельної ділянки, в музеї розпочнеться реконструкція будівлі, яка потребує оновлення. Це дозволить перетворити будинок на ще один мистецький простір, який зможуть відвідувати кияни та гості столиці. Національний музей імені Богдана та Варвари Ханенків — це артпростір європейського рівня, який є вагомим надбанням нашої країни та має славетну колекцію витворів світового мистецтва", — зазначив депутат Київради, голова постійної комісії з питань архітектури, містобудування та земельних відносин Михайло Терентьєв.

Національний музей знаходиться у Шевченківському районі на вулиці Терещенківській, 17-г.

З 1919 року це — провідний заклад світового мистецтва в Україні, який репрезентує найвизначніші мистецькі колекції Європи, Азії та Давнього світу й розташований у двох будівлях — унікальному особняку Ханенків та будівлі, яка до створення музею належала родині Сахновських.

Категорія: Новини України | Переглядів: 3473 | Додав: news | Теги: мистецький, Міжнародний, простір, музей, ханенків | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
avatar