3:53 PM
Можуть перестати літати у теплі краї перелітні птахи

перелітні птахи Вчені з Університету Дарема провели дослідження, яке показало, що деякі птахи проводять до 60 днів на рік більше в місцях розмноження у Європі, ніж раніше і з часом вони зовсім можуть перестати мігрувати. Ймовірно, це спричинено змінами клімату.

Вчені використовували дані досліджень, зібрані орнітологами з Гамбії між 1964 та 2019 роками та Гібралтарським орнітологічним та природознавчим товариством між 1991 та 2018 роками, щоб виявити зміни у датах прибуття та вильоту птахів з плином часу.

Хоча раніше вважалося, що птахи планують міграцію на основі тривалості дня, представник університету сказав, що результати дослідження свідчать про те, що птахи також приймають "більш тонкі рішення", реагуючи на такі фактори, як "зміни клімату та доступність рослинності".

Провідний автор дослідження Кіран Лоуренс з відділу біонаук Даремського Університету зазначив:

"Якщо тенденції, які ми спостерігали в цьому дослідженні, збережуться, ми можемо побачити, що з часом деякі птахи взагалі не будуть проводити час в Африці на південь від Сахари, а замість цього проведуть цілий рік в межах Європи".

Вчений також підкреслив, що такі зміни спричинять зростання конкуренції за їжу серед птахів, а також збільшення кількості комах, які шкодять сільському господарству в Африці.

Категорія: Новини світу | Переглядів: 3133 | Додав: news | Теги: птах, політ, край, переліт, теплий | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
avatar