Сотні невідомих науці бактерій знайдено в льодовиках Тибету

льодовик тибет Вчені з Китайської академії наук зробили заяву щодо того, що почали танути ті льодовики, які розташовані в області нагір’я Тибету. Якщо процес продовжуватиметься й надалі, то в такому разі може статися звільнення дуже небезпечних для людства нових видів бактерій. Звернути увагу варто на те, що вчені виявили на сьогоднішній день около тисячі різних мікроорганізмів, більшість із яких залишаються невідомими. Про це повідомляє IFL Science.

Клімат змінюється дуже швидко і цього разу під загрозою опинилося плато Тибету. Фахівці дуже бояться того, що можуть почати поширюватися потенційно небезпечні патогенні. Раніше експерти зібрали сніг, лід, а також інші зразки з 21 льодовика Тибету протягом 2016-2020 років. Усього їм вдалося знайти 968 бактерій. 82% мікроорганізмів залишаються невідомими науці.

Вчені були впевнені, що в цьому регіоні є настільки екстремальні умови, що там просто не може бути настільки великої кількості мікроорганізмів. Останнє дослідження показало, що вони помилялися. Минулого року експерти описали віруси, приблизний вік яких становить 15 тисяч років, і раніше вони ніколи не зустрічалися.

10% поверхні нашої планети покрито льодовиками. У крижаних щитах міститься найбільше прісної води. Є кілька причин, чому варто докладно займатися їх вивченням. Вчені бояться, що танення льодовиків призведе до того, що світ матиме зіткнення з патогенами, з якими не знатиме, як боротися.

Нагір’я Тибету вважається "водонапірною вежею Азії". Там знаходяться найбільші річки світу, довкола яких знаходяться густонаселені райони. Якщо невідомі мікроорганізми потраплять туди, це може обернутися катастрофою для усього світу. Звичайно, ці попередження ще попередні, але вже зараз важливо оцінити ризики для людського здоров’я.

Категорія: Цікаві статті | Додав: news (2022-06-29)
Переглядів: 2210 | Теги: бактерія, тибет, льодовик | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
avatar