9:09 PM
Не вбивати власних громадян через протести Трамп закликав владу Ірану

Він підкреслив, що за подіями в Ірані слідкує увесь світ та США.

Президент Сполучених Штатів Америки Дональд Трамп закликав владу Тегерану не вбивати протестувальників і нагадав, що за процесами у Тегерані слідкує весь світ та США.  Відповідний допис Трамп розмістив у своєму Twitter.

"Лідерам Ірану – не вбивайте протестувальників. Тисячі вже вбиті або взяті під варту, в світі за цим спостерігають. Більш важливим є те, що США спостерігають. Увімкніть ваш інтернет і дозвольте журналістам вільно переміщатися", – написав Трамп.

"Припиніть вбивати ваш великий іранський народ!" – додав Американський президент.

Зазначимо, що за повідомленнями DW, в Ірані другий день поспіль тривають антиурядові акції протесту, організовані студентами.

У неділю, 12 січня, антиурядові виступи молоді відбулися поблизу як мінімум двох університетів, повідомляють іранські ЗМІ, на які посилається агенція новин dpa.

За цими даними, до демонстрацій приєдналися сотні учасників. У рамках мітингів відбулися жалобні заходи через загибель 176 пасажирів та членів екіпажу лайнера авіакомпанії "Міжнародні авіалінії України" (МАУ), помилково збитого 8 січня іранськими військовими.

Нинішні акції відбулися попри те, що напередодні поліція Ірану розігнала учасників аналогічних виступів, застосувавши проти них сльозогінний газ.

Переглядів: 4203 | Додав: abel | Теги: іран, протест, заклик, Влада, трамп | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
avatar