0:04 AM
Один із мегаполісів іде під воду з'ясували вчені

Згідно з новим дослідженням, через діяльність людини, глобальне потепління і помилки в плануванні Нью-Йорк у майбутньому може стати ще одним містом, похованим під водою. Про це повідомляє Space.

Вчені з Лабораторії реактивного руху НАСА провели дослідження в період з 2016 до 2023 року з використанням сучасних космічних технологій, зокрема інтерферометричного радара із синтезованою апертурою. Це дало змогу створити тривимірну карту ґрунту під Нью-Йорком і простежити рух землі протягом багатьох років. Вони виявили, що ґрунт під містом опускається приблизно на 1,6 мм на рік.

Частково опускання ґрунту є природним і пов’язане зі змінами, що відбулися багато років тому. Наприклад, коли близько 24 тисяч років тому крижані покриви вкривали частину Північної Америки, вони чинили тиск на землю, і після танення льоду деякі райони, зокрема й Нью-Йорк, почали підніматися. Однак тепер ці землі знову опускаються.

Цікаво, що не всі опускання можна пояснити природними процесами. Наприклад, деякі ділянки, такі як злітно-посадкова смуга 13/31 в аеропорту LaGuardia і стадіон Arthur Ashe Stadium у Квінсі, опускаються швидше через містобудівні помилки. Ці об’єкти були побудовані на місцях, де раніше знаходилися звалища. З цієї ж причини прискореного просідання ґрунту зазнають такі острови, як Говернорс-Айленд і Райкерс-Айленд.

З іншого боку, деякі райони Нью-Йорка піднімаються, наприклад Східний Вільямсбург у Брукліні. Усі ці процеси можуть бути викликані діяльністю людини, наприклад, відкачуванням підземних вод і використанням нагнітальних свердловин. Однак для глибшого розуміння цієї проблеми необхідні додаткові дослідження.

Категорія: Новини світу | Переглядів: 883 | Додав: news | Теги: Мегаполіс, Зникнення, Нью-Йорк | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
avatar