11:42 AM
Першу повністю автоматизовану ферму представили в Австралії

автоматизована ферма австралія В Австралії новатори представили першу повністю автоматизовану ферму в країні її установка обійшлася в 20 мільйонів доларів.

У рамках цього проекту, проведеного дослідниками з Університету Чарльза Стерта в Вагга-Вагга у співпраці з дослідницьким центром Food Agility Cooperative Research Center, роботи могли виконувати практично всю фізичну роботу.

Площа автоматизованої ферми становить 1900 га.серед техніки на фермі - дрони, Трактори-роботи, комбайни та інтелектуальні датчики. Останні вимірюють, наприклад, викиди вуглецю в атмосферу.

"Пройде трохи часу, перш ніж технології відведуть фермерів з полів і занурять їх у світ робототехніки, автоматизації та штучного інтелекту", - заявив у прес-релізі генеральний директор Food Agility Річард Нортон. "Повна автоматизація - це не віддалена концепція; в Пілбарі вже є шахти, які повністю експлуатуються таким чином".

Дослідники також створять сучасне середовище кібербезпеки для усунення виникаючих ризиків кібербезпеки у виробництві продуктів харчування.

Ферма вже працює на комерційному рівні, і перші випробування дозволять їй працювати вночі, поки фермери сплять.

Звичайно, ця розумна ферма - не єдиний недавній винахід, який призвів до змін у виробництві продуктів харчування: вертикальні ферми економлять місце в містах, розумні теплиці можуть працювати з меншими ресурсами.

Переглядів: 2903 | Додав: news | Теги: ферма, автоматизована, Австралія | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
avatar