12:21 PM
Рівень цін на паливо обмежила Португалія

португалія У Португалії в п'ятницю набув чинності закон, який дозволяє уряду обмежувати маржу на збут палива.

Закон вносить зміни до кількох указів, які встановлюють загальні принципи організації та функціонування Національної нафтової системи. Тепер у ньому зазначається, що "максимальна маржа" може "бути визначена для буд -якої діяльності у ланцюжку створення вартості простих палив або зрідженого газу, що встановлюється наказом членів уряду, відповідальних за сфери економіки та енергетики".

Закон також уточнює, що "максимальна маржа має бути обмежена в часі".

Раніше на пресконференції міністр навколишнього середовища Жоао Педро Матос Фернандеш заявив, що закон має на меті "надати уряду інструмент, щоб, коли прибутки від продажу палива надзвичайно високі і до цього не має підстав, він може за указом обмежити ці межі.

Цю ініціативу розкритикували асоціації паливного сектору, які звинуватили уряд у бажанні відвернути увагу від ваги податків в ціні на паливо.

Опозиційні партії також висловлювали занепокоєння зростанням цін на енергоносії, заявляючи, що надані урядом рішення є недостатніми.

Категорія: Новини світу | Переглядів: 2643 | Додав: news | Теги: португалія, рівень, ціна, обмеженя, паливо | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
avatar