1:39 PM
Три концепції "зелених" літаків майбутнього представила Airbus

Airbus зелений літак майбутнє Одна з найбільших авіабудівних компаній в світі Airbus представила три концепції літаків майбутнього, які під час польоту не викидатимуть вуглекислий газ.

Реалізувати заплановане компанія розраховує завдяки переходу на водень.

Два з трьох літаків майбутнього схожі на вже існуючі лайнери. Один з них буде працювати на реактивних двигунах і зможе перевозити 120-200 пасажирів на 3700 км. Водень в рідкому вигляді передбачається перевозити в хвості за перегородкою, яка забезпечує герметизацію салону.

Другий літак буде схожим на існуючі регіональні турбогвинтові авіалайнери. У Airbus припускають, що повітряне судно такого типу зможе літати на відстань до 1800 км і перевозити до 100 пасажирів.

Третя концепція "літаючого крила" є новою для цивільної авіації і ніде зараз не використовується для комерційних перевезень. Передбачається, що весь фюзеляж являтиме собою крило, всередині якого розміщуватимуться салон на 200 пасажирів і паливні баки. У Airbus підкреслюють, що така концепція дозволяє опрацьовувати різні компонування салону і розташування паливних баків.

Вказані концепції стануть відправною точкою для проведення подальших досліджень по створенню літака, який не викидає вуглекислий газ. Саме тому фінальна версія авіалайнерів в разі, якщо проект стане реальністю, може значно відрізнятися від концепцій.

Переглядів: 4003 | Додав: abel | Теги: Зелений, Літак, Airbus, майбутнє | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
avatar