8:29 AM
В музеї США виставили найбільший марсіанський метеорит

марсіанський метеорит Найбільший марсіанський метеорит виставили для загального огляду в Музеї мінералів і дорогоцінних каменів штату Мен у місті Бетел. Про це повідомляє https://m2.sm.ua/.

"Шматки марсіанських скель можуть падати на Землю як метеорити, – розповідає Карл Ейджі, директор Інституту метеоритів Університету Нью-Мексико. – Вони викидаються з Марса через потужне, високоенергетичне зіткнення з космічним тілом (падіннями астероїдів чи комет)".

Цей камінь з позначкою Taoudenni 002 важить 14,5 кілограмів і досягає ширини 25 сантиметрів. Марсіанський метеорит додали в експозицію 1 вересня, крім нього в музеї також присутні майже шість тисяч позаземних каменів, включаючи найбільший метеорит з Місяця.

Мисливці за метеоритами знайшли Taoudenni 002 в квітні 2021 року недалеко від соляних копалень в Малі, після чого його викупив для музею найбільший торговець метеоритами Дерріл Пітт.

"Цей метеорит – з великим відривом найбільший цілий шматок марсіанської породи на Землі, – розповідає Карл Ейджі. – Він відноситься до класу шерготитів, основним типом марсіанських метеоритів. У його склад входять мінерали олівін, піроксен і польовий шпат, які зазнали ударної трансформації, викликаної зіткнення з космічним тілом".

Переглядів: 2893 | Додав: news | Теги: метеорит, марсіанський, США, музей | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
avatar