0:40 AM
В підтримці України президент відзначив лідерство Франції

Президент Володимир Зеленський відзначив лідерство Франції в питанні підтримки України та подякував партнерам за нові пакети підтримки. Про це інформує Офіс Президента України.

"Я хочу сьогодні відзначити французьке лідерство в Європі. Ми цінуємо, як президент Макрон напрацьовує стратегічну перспективу для Європи. Перспективу реальної, тривалої безпеки, яка можлива тільки завдяки путінському програшу в цій війні", — заявив Володимир Зеленський.

Він також згадав країни, які за цей тиждень допомогли, надали нам нові пакети підтримки, ухвалили нові рішення заради України.

"Сполучені Штати, дякую за пакет допомоги. Дуже важливо, щоб була відновлена стабільність у підтримці нашого захисту. Зараз і саме нашим українським захистом у цій війні вирішується, чи вдасться путіну розширити зону руїн у Європі та світі. Зупинити його зараз найвигідніше для всіх", — зазначив глава держави.

"Данія, дякую за черговий, уже 16-й пакет оборонної допомоги, за артилерію, якої ми потребуємо. Німеччина, дякую за щотижневі кроки для підтримки нашої країни та людей. Дякую всім державам, які долучилися до чеської ініціативи із закупівлі снарядів для України. Окремо я хочу відзначити Грецію за розуміння загроз усім у Європі", — наголосив він.

Глава Української держави подякував Канаді "за приєднання до нашої коаліції дронів і цю зброю, яка довела свою надзвичайну ефективність".

"І в таких складних умовах війни недальнобійність нашої армії — це очевидна недалекоглядність деяких партнерів", — резюмував Володимир Зеленський.

Категорія: Новини України | Переглядів: 543 | Додав: news | Теги: Україна, Франція, лідерство | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
avatar