0:11 AM
Від великого викиду уламків із Сонця постраждала Земля

Нещодавно на зірці стався викид корональної маси. Вчені NASA розповіли, що корональний викид маси на Сонці, який відбувся минулого тижня, вразив уламками Землю.

Виверження так званої "темної" плазми відбулося на протилежному від Землі боці Сонця.

Так, у період від лютого до початку березня відбулися інтенсивні спалахи М-класу та один потужний спалах Х-класу. Сонячні спалахи класу M вважаються середніми і можуть викликати короткочасні відключення радіозв'язку, тоді як спалахи класу X можуть спричинити відключення радіозв'язку в усьому світі.

NASA заявило, що викид корональної маси рухався зі швидкістю 1321 миль на секунду, або 2127 кілометрів на секунду. Через таку високу швидкість дослідники позначили викид буквою R, що означає рідкість.

"Попри те, що викид корональної маси стався з протилежного боку Сонця, його вплив відчувався на Землі. У міру того, як він проходить крізь космос, викид створює ударну хвилю, яка може розганяти частинки на шляху до неймовірних швидкостей, подібно до того, як серфінгістів штовхає океанська хвиля, що набігає", - заявили в NASA.

NASA підозрює, що виверження вразило сонячний зонд Parker "лоб у лоб", оскільки він наближається до свого 15-го найближчого зіткнення з Сонцем, пройшовши минулої п'ятниці на відстані 5,3 мільйона миль від нього.

Вчені продовжують аналізувати подію, щоб дізнатися більше про її наслідки.

Категорія: Новини світу | Переглядів: 1323 | Додав: news | Теги: сонце, викид, уламок, земля | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
avatar