2:21 PM
Вижити після інфаркту збільшує шанси шлюб

сімейний стан Бути одруженим або заміжньою життєво необхідно, вважають вчені. Згідно з новими дослідженнями, шлюб збільшує виживання пацієнтів, які перенесли серцевий напад, навіть якщо є інші фактори ризику через ускладнення серцево-судинних захворювань.

Фахівці з Медичної школи "Астон" у Бірмінгемі, Великобританія, вивчили історії хвороб пацієнтів, госпіталізованих в Англії у період з 2000 до 2013 року.

У результаті з’ясувалося, що сімейний стан значною мірою впливає на виживання пацієнтів із серцево-судинними захворюваннями, незалежно від інших факторів ризику або наявності серцевих нападів в анамнезі.

Із 929 552 дорослих пацієнтів, госпіталізованих протягом періоду дослідження, у 25 287 осіб були зафіксовані серцеві напади, серед 168 431 осіб – діагностовано високий кров’яний тиск, у 53 055 – високий рівень холестерину, а в 68 098 – цукровий діабет 2-го типу.

Пацієнти були умовно розділені на 3 категорії: самотні, одружені, розлучені або овдовілі.

Із тих, у кого був серцевий напад, пацієнти, які перебувають у шлюбі, на 14% частіше, ніж самотні, виживали після цієї події.

Ця властивість шлюбу продовжувала діяти і відносно інших факторів високого ризику передчасної смерті з боку серцево-судинної системи.

Так, пацієнти, які перебувають у шлюбі, навіть при наявності високого рівня холестерину в крові, на 16% частіше виживали після ускладнень серцево-судинних захворювань. Те ж саме можна сказати і про діабет, і про артеріальну гіпертонію.

Шлюб знижував ризик передчасної смерті від серцево-судинних захворювань, пов’язаних із цими факторами ризику. В середньому, люди, які перебували у шлюбі, на 10-14% частіше виживали і швидше проходили реабілітацію після серцевих нападів та інших ускладнень серцево-судинних захворювань.

Переглядів: 3123 | Додав: abel | Теги: сімейний, інфаркт, стан, ШЛЮБ | Рейтинг: 5.0/2
Всього коментарів: 0
avatar