0:44 AM
З проблемами азартних ігор стикаються 27% українців

Згідно з дослідженням Центру Разумкова, 27% українців, на думку родичів, друзів і знайомих, мають проблеми з азартними іграми. При цьому лише 8,5% респондентів визнали, що грали в онлайн-казино або робили ставки на спорт. Про це йдеться у звіті соціологічного дослідження, оприлюдненого економістом-кібернетиком і прикладним психологом Сергієм Романюком.

Соціологи запитали у респондентів: "Чи грали ви колись в онлайн-азарт, робили ставки на спорт або брали участь у лотереї?». Відповіли ствердно лише 8,5% опитаних, тоді як 85% запевнили, що не мають до цього жодного стосунку.

Проте Романюк пояснив, що багато респондентів могли не зізнатися через соціальний осуд азартних ігор. Він зазначив, що реальна кількість гравців може бути вдвічі-втричі більшою. Це підтверджують і дані опитування, де респонденти вільніше говорили про азартні проблеми своїх близьких.

За словами Романюка, азартні ігри можуть призводити до серйозних наслідків для суспільства. Один гравець створює фінансові труднощі для 5-12 людей з його оточення. Це може призвести до розлучень, руйнування сімей і навіть соціальної ізоляції.

Опитування було проведене з 20 по 28 червня 2024 року серед 2027 респондентів віком від 18 років. Похибка вибірки не перевищує 2,3%.

Категорія: Новини України | Переглядів: 413 | Додав: news | Теги: проблемаа, 27% українці, онлайн, Гра | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
avatar