0:15 AM
За 56 мільйонів гривень у Харкові побудують бомбосховище

Гроші на будівництво бомбосховища виділяють із міського бюджету.

У Харкові хочуть побудувати бомбосховище вартістю 56 мільйонів гривень. У ньому зможуть розміститися 400 людей. Воно потрібно для того, аби можна було здійснювати освітній процес. Проєкт із будівництва бомбосховища вже розробили. Про це пише "Суспільне" з посиланням на мера Харкова Ігоря Терехова.

"Буквально вчора мені принесли проєкт бомбосховища, який зроблений за всіма умовами. Ми почнемо будувати бомбосховище на 400 місць. Це важко, це навантаження на міський бюджет, це 56 мільйонів гривень, але іншого вибору у нас нема, ми будемо виділяти ці кошти, відриваючи від інших галузей, але освіта — це головне", — розповів Терехов.

У школах Харкова захисних споруд немає, у 126 школах є найпростіші укриття. Наразі у місті продовжують облаштовувати класи у метрополітені. Як розповів Терехов, у них школярі зможуть безпечно навчатися, до метро їх будуть підвозити, також передбачені обіди. Станом на кінець серпня у Харкові знаходяться 44% школярів, ще 35% перебувають за кордоном, 12% — в інших населених пунктах країни, 9% — на Харківщині.

"Я вчора був на одній зі станцій, там завершуються роботи щодо створення умов, це справжні класи, де можуть безпечно навчатися діти, безпечно викладати вчителі. Умови ми створимо. Створимо підвіз школярів, будемо годувати. Поки у нас немає іншого вибору", — пояснив мер.

Категорія: Новини Харкова | Переглядів: 1063 | Додав: news | Теги: Харків, бомбосховище | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
avatar