Дисбактеріоз урогенітального тракту

Дисбактеріоз урогенітального тракту виникає внаслідок порушення нормальної мікрофлори. Зміну кількості мікроорганізмів можуть спровокувати зовнішні та внутрішні чинники: стреси, гормональна чи променева терапія, прийом антибіотиків, різкі зміни кліматичних зон, порушення звичного раціону харчування.

У разі несвоєчасного виявлення дисбактеріоз викликає алергію, кандидоз, порушення менструального циклу й інші ускладнення. Для лікування фахівці призначають добавки з пробіотиками, наприклад ReproBiotic, і вітамінно-мінеральні комплекси.

Як проявляється урогенітальний дисбактеріоз

Нормальний рівень мікрофлори урогенітального тракту підтримує захисні функції організму. Недостатня кількість біфідо- та лактобактерій призводить до появи симптоматики дисбактеріозу.

Прояви патологічного стану в жінок і чоловіків схожі. Пацієнти скаржаться на свербіж, печіння в ділянці промежини, білі виділення з неприємним запахом зі статевих органів, утруднене сечовипускання, біль під час статевого акту. Під час огляду спостерігаються гіперемія слизових оболонок ураженої зони та збільшення пахових лімфатичних вузлів.

Щоб уникнути можливих ускладнень і підтвердити діагноз, лікар призначає низку лабораторних досліджень та лише після цього прописує лікування.

Лікування урогенітального дисбактеріозу

Основна терапія при урогенітальному дисбактеріозі спрямована на нормалізацію мікрофлори та відновлення мікробіоценозу. Як додаткове лікування лікар може призначити вітаміни, мінерали, біогенні стимулятори й імуномодулятори.

Високу ефективність у боротьбі з дисбактеріозом показав РепроБіотик. На ринку України британський пробіотик представляє офіційний дистриб’ютор Бейбістарт. Компанія працює без посередників і надає всі необхідні сертифікати якості.

До складу пробіотика входять кілька видів біфідо- і лактобактерій. Бактерії допомагають відновити мікрофлору, підтримати показник pH (від 3,8 до 4,5), запобігти закріпленню шкідливих мікроорганізмів на слизовій оболонці та знизити ризик виникнення рецидивів. Крім лікування дисбактеріозу, ReproBiotic призначають:

  • при запаленнях статевих органів;

  • під час антибіотикотерапії;

  • перед плановими діагностичними та лікувальними операціями на урогенітальному тракті;

  • під час допологової підготовки;

  • у разі використання внутрішньоматкових спіралей або сперміцидів;

  • при атрофічному (сенільному) кольпіті.

Спеціальна запатентована капсула розчиняється у шлунково-кишковому тракті на 45 хвилин пізніше, ніж звичайна. Унаслідок цього корисні компоненти не ушкоджуються шлунковим середовищем, а вивільняються безпосередньо в кишечнику.

Офіційний дистриб’ютор Babystart надає можливість купити пробіотик для пари, оскільки добавка підходить і жінкам, і чоловікам.

Категорія: Цікаві статті | Додав: abel (2022-09-23)
Переглядів: 6030 | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
avatar