5:58 PM
Закон, що дозволяє волонтерам реєструватися через "Дію", ухвалила ВР

волонтер Верховна Рала у другому читанні ухвалила законопроект №8076, який максимально спрощує реєстрацію волонтерів. Про це заявив народний депутат України від фракції "Слуга Народу" Роман Грищук.

"З початком повномасштабної російської агресії велика кількість українців стала волонтерами. Вони долучилися до допомоги Збройним силам України: збирали кошти на закупівлю касок, бронежилетів, автомобілів тощо. Усі збори здійснювалися на особисті картки. Для того, щоб ці гроші не оподатковувалися, необхідно було зареєструватися в Реєстрі волонтерів, який діє з 2015 року. Однак для реєстрації необхідно було взяти довідку з банку, занести її до податкової, написати заяву та надати копії документів. Це займає якийсь час, а він у волонтерів дуже цінний", — пояснив нардеп.

Політик також додав, що ухвалений сьогодні закон максимально полегшує всі процедури реєстрації волонтерів та діджиталізує цю процедуру.

"При набранні чинності ухваленим законом волонтери зможуть зареєструватися онлайн через "Дію", що значно заощадить час. До того ж, це збереже нерви. Зараз важливо, щоб кожен, хто справді займається волонтерською діяльністю, вказав про це декларативно державі та вніс себе до Реєстру волонтерів, щоб потім у податківців не виникало питань збору коштів та сплати з них податків", – розповів Грищук.

Категорія: Новини України | Переглядів: 1873 | Додав: news | Теги: Волонтер, закон, Дія, ВР | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
avatar