8:54 AM
Закон щодо оборонних закупівель підписав Зеленський

оборонна закупівля Документ визначає основи планування, порядок формування обсягів і особливості здійснення закупівель товарів, робіт і послуг оборонного призначення.

Президент України Володимир Зеленський підписав закон щодо оборонних закупівель, який Верховна Рада прийняла 17 липня. Про це повідомляє прес-служба Офісу президента.

Документ визначає загальні правові основи планування, порядок формування обсягів і особливості здійснення закупівель товарів, робіт і послуг оборонного призначення, а також інших товарів, робіт і послуг для гарантованого забезпечення потреб безпеки та оборони.

Законом також визначається порядок здійснення державного і демократичного цивільного контролю у сфері оборонних закупівель.

"Метою закону є визначення правових основ для забезпечення матеріально-технічних і наукових потреб сектора безпеки та оборони держави шляхом ефективного і прозорого здійснення оборонних закупівель з дотриманням заходів захисту національних інтересів", - йдеться в повідомленні.

Відзначається, що документ спрямований на створення конкурентного середовища, запобігання корупції у сфері оборонних закупівель, розвиток добросовісної конкуренції, а також забезпечення ефективного і прозорого планування, реалізації та контролю за здійсненням оборонних закупівель.

Крім того, закон передбачає гармонізацію законодавства України у сфері оборонних закупівель до положень Директиви 2009/81/ЄС відповідно до Угоди про асоціацію між Україною з одного боку і Європейським Союзом, Європейською спільнотою з атомної енергії та їх державами-членами - з іншого.

Переглядів: 3543 | Додав: abel | Теги: зеленський, оборонна, закупівля, закон | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
avatar