Яблука: що буде, якщо їх щодня їсти

яблука Ці солодкі фрукти приносять багато неочевидної користі. Читайте далі, щоб дізнатися, які переваги для вашого здоров’я приховують яблука.

Зниження ваги

Клітковина дуже важлива підтримки форми, але більшість людей не отримують достатньої її кількості протягом дня. Яблуко забезпечує п’яту частину добової потреби у клітковині. Зокрема, вони містять пектин – тип розчинної клітковини, яка зберігає відчуття ситості набагато довше.

З’їдаючи яблуко перед їжею, ви насичуєте себе поживними речовинами і запобігаєте надмірному споживанню продуктів, які перетворяться на жир. Крім того, клітковина сприяє швидкому виведенню надлишків їжі з організму. Це знижує рівень холестерину та перешкоджає набору ваги.

Очищення зубів

Яблука сприяють виробленню слини, яка запобігає утворенню зубного нальоту. Наліт – це шар бактерій, який покриває зуби, роблячи їх жовтими і зрештою руйнуючи їх, якщо вони позбавлені належної гігієни.

Яблука мають абразивну текстуру, схожу на зубну щітку, що працює як скраб для зубів. Але, незважаючи на це, не варто зловживати їх «гігієнічними» властивостями. Чистіть зуби зубною пастою та щіткою після кожного прийому їжі.

Зміцнення імунітету

Велика кількість антиоксидантів та інших поживних речовин, що містяться в яблуках, таких як флавоноїди (в основному кверцетин) і тритерпеноїди, мають досить сильний вплив на імунну систему, щоб не дати вам пасти жертвою простудних вірусів. Ці сполуки в основному містяться в шкірці, тому не знімайте її з яблук!

Уповільнення процесу старіння мозку

Дослідження показали, що яблука уповільнюють старіння мозку. Цей чудовий фрукт підвищує рівень нейротрансмітерів, які відповідають за збереження пам’яті. Щоденне вживання яблук значною мірою знижує ризик розвитку хвороби Альцгеймера. Так що якщо ви почуваєтеся більш розсіяними, ніж зазвичай, ви знаєте, що робити.

Підтримка роботи печінки

Печінка відповідає за очищення організму від токсинів, якими він наповнюється опосередковано від забруднювачів навколишнього середовища або безпосередньо через надмірне вживання алкоголю та штучно ароматизованих продуктів.

Для печінки це може виявитися непосильною ношею, що часто призводить до її ушкодження. Яблука багаті на кверцетин, потужний антиоксидант флавоноїд, який допомагає детоксикації організму, тим самим полегшуючи роботу печінки.

Яблука не дарма набули такого широкого поширення. Всі приховані корисні властивості цих фруктів роблять їх чудовою щоденною закускою або приємним доповненням до страв. Багато сортів яблук на будь-який смак не залишає причин не скористатися їх корисними властивостями.

Категорія: Цікаві статті | Додав: news (2022-11-20)
Переглядів: 2470 | Теги: користь, їжа, яблуко | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
avatar