Найшкідливіші ранкові звички, які варто уникати

сніданок користь Коли справа стосується сніданку, люди діляться на два типи: ті, хто її любить, і ті, хто його пропускає.

Лікарі не втомлюються повторювати, що сніданок важливий для здоров’я, оскільки саме він запускає організм у роботу після нічного відпочинку.

Залежно від того, які продукти включає ранковий прийом їжі, можна підтримати здоров’я або, навпаки, нашкодити йому.

У найгіршому кінці цього спектру – ранкові звички, які збільшують ризик розвитку хронічних захворювань, пов’язаних із передчасною смертю.

Пропуск сніданку впливає на метаболізм та здоров’я серця

Дослідження 2020 року, опубліковане в Journal of Clinical Endocrinology & Metabolism, показало, що учасники, які віддавали перевагу ситному сніданку, спалювали майже вдвічі більше калорій протягом дня.

Крім того, любителі сніданку мали нижчий рівень цукру в крові та інсуліну. Інший аргумент на користь сніданку: він скорочує ризик розвитку ожиріння, який здатний скоротити тривалість життя на 14 років, заявили в NIH.

Крім того, в ході дослідження 2019 року, опублікованого в журналі American College of Cardiology, було встановлено, що любителі пропускати сніданок мали на 87% більший ризик смерті, пов’язаної із серцево-судинними захворюваннями.

Вживання бекону збільшує ризик розвитку раку

Дослідження, опубліковане в International Journal of Epidemiology, показало, що вживання всього одного шматочка бекону (обробленого м’яса) на день (25 г) збільшує ризик розвитку колоректального раку на 20%.

У п’ятирічному експерименті взяли участь майже півмільйона жителів Великобританії віком від 40 до 69 років.

За даними Американського онкологічного товариства, 37% пацієнтів з колоректальним раком мають нижчі шанси прожити понад п’ять років після встановлення діагнозу.

Неправильний сік на сніданок збільшує ризик розвитку діабету

Згідно з дослідженням, опублікованим у журналі Diabetes Care, збільшення споживання фруктових соків на пів чарки або більше на день підвищує ризик розвитку діабету на 16%, що знаходиться в десятці основних причин ранньої смертності.

Вчені радять замінити сік на свіжі фрукти, що містять набагато більше клітковини.

Шанувальники грейпфрутового соку також повинні пам’ятати, що його не можна поєднувати з прийомом ліків, особливо для зниження холестерину або тиску.

Категорія: Цікаві статті | Додав: news (2022-12-17)
Переглядів: 2500 | Теги: Сніданок, ранок | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
avatar