Як пояснили фахівці, користь стручкової квасолі безцінна, адже вона містить багато вітамінів і мінералів, маючи при цьому низький вміст калорій і жирів. Вона також багата клітковиною, забезпечує і добову потребу організму в білку. За рахунок того, що в продукті чимала кількість фолієвої кислоти, здійснюється боротьба з депресій, що пояснюється запобіганням попадання надлишку гомоцистеїну в мозок і нормалізацією вироблення серотоніну і дофаміну, норепінефрину, які регулюють сон і настрій. Стручки містять флавоноїди, що володіють протизапальними властивостями, як відомо, це має пряме відношення до загального стану здоров’я, як фізичного, так і психічного. Серед інших переваг продукту: запобігання утворенню тромбів в артеріях, зниження рівня “поганого” холестерину і підвищення “хорошого”, зменшення ймовірності остеопорозу, профілактика онкологічних захворювань за рахунок вмісту марганцю, вітамінів С і групи В, які інгібують ріст ракових пухлин. Продукт також корисний для людей, які прагнуть схуднути, за рахунок клітковини в складі відчуття ситості після трапези триває довше. За великим рахунком харчова культура має загально-зміцнюючу, тонізуючу, стимулюючу дію, впливає безпосередньо на процеси травлення, включаючи очищення кишківника. | |
| |
Переглядів: 260 | |
Всього коментарів: 0 | |