8:53 AM
Використання кисневих концентраторів у ветеринарії

Використання кисневих концентраторів у ветеринарії

Дихання забезпечує постійний газообмін у крові та насичення всіх тканин організму киснем, необхідним для повноцінної життєдіяльності клітин. Якщо з будь-якої причини дихальна функція порушується, розвивається гіпоксія — киснева недостатність.

Причини та наслідки гіпоксії

Киснева недостатність майже завжди супроводжує екстрені стани, наприклад, серйозну крововтрату внаслідок травми. Також вона може бути хронічною, тобто виникати на тлі різних захворювань дихальної, серцево-судинної, кровотворної систем, ендокринних патологій тощо.

Незалежно від причини виникнення гіпоксія проявляється загальним погіршенням стану тварини та ослабленням її організму, задишкою, сильним серцебиттям, поверхневим диханням. У тяжких випадках киснева недостатність призводить до смерті.

Для усунення дефіциту кисню необхідні кисневі концентратори для ветеринарії, які можна вигідно купити в інтернет-магазині БІОВЕТ.

Показання до оксигенотерапії

Основним показанням до застосування кисневого концентратора є гостра гіпоксія, спричинена одним із таких станів:

  • порушення циркуляції крові внаслідок значної травми чи сильного стресу, що призводить до недостатнього надходження кисню до клітин тканин;
  • функціональні порушення дихальної системи на тлі травми;
  • порушення механізму транспортування кисню під час оперативних втручань або реанімації.

Крім гострої гіпоксії, оксигенотерапія застосовується у складі комплексного лікування хвороб легень, серцево-судинної системи та анемії, критично підвищеної або зниженої температури тіла, теплового удару, різкого зниження рівня гемоглобіну в крові тощо.

Оксигенотерапія показана новонародженим тваринам у разі гострого респіраторного дистрес-синдрому, екстрених пологів або кесаревого розтину.

З профілактичною метою кисневу терапію проводять літнім тваринам, у відновлювальний період після операції, пологів чи іншого лікування, для акліматизації після переїзду.

Як проводиться оксигенотерапія?

Інгаляції киснем проводять за допомогою:

  • трахеотомічних або ендотрахеальних трубок, які вводять у трахею непритомним тваринам;
  • спеціальних масок для великих тварин;
  • кисневих камер для тварин невеликих розмірів.

Проводити лікування тварин можна як у клініці, так і вдома. Для домашніх тварин залежно від ваги достатньо приладу продуктивністю від 1 до 5 л/хв. Удома використовується лише модель з кисневою маскою.

Будь-які кисневі концентратори для ветеринарії ви знайдете в БІОВЕТ. Компанія спеціалізується на обладнанні для тваринництва вже понад 10 років, пропонує широкий асортимент якісної техніки, забезпечує обслуговування та сервіс усієї своєї продукції. За потреби фахівці допоможуть у виборі обладнання з урахуванням індивідуальних потреб та проведуть майстер-клас з його застосування.

Переглядів: 1594 | Додав: news | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
avatar