Під час сну ці помилки роблять вас втомленими

сон Сон незамінний для підзарядки внутрішнього акумулятора, це еліксир вічної молодості та ідеальний союзник, щоб розпрощатися із зайвими кілограмами. Але навіть якщо ви зможете виділити на сон заповітні 7-8 годин, ці невеликі помилки можуть зіграти злий жарт і зроблять так, що після, здавалося б, повноцінного відпочинку ви відчуєте, що втомилися ще більше. Ось ці помилки.

Не дотримуватись режиму

Щоб добре виспатися і глибоко відновлюватися, необхідно налаштувати внутрішній годинник на певний час. На це піде щонайменше тиждень. Багато людей зосереджуються на кількості сну. Звичайно, це важливо, але не менше значення приділяється і графіку сну/пробудженню. Тому якщо ви спите багато, але, як кажуть, врозбій – швидко досягнете того ж рівня втоми, що й ті, хто робить це уривками по кілька годин на добу.

Пізно прокидатися

Експерти-сомнологи з Clayton Sleep Institute довели, що слово «виспатися» з точки зору влаштування нервової системи синонімічно ранньому відходу до сну, але не пізнього підйому — природа не передбачила, що ми підсядемо на книги та серіали. Хочете жити довше – доведеться дивитися їх на світанку. Резюме: краще лягти раніше, ніж встати пізніше.

Спати зі світлом

Нашому організму для відпочинку потрібна тотальна темрява. Тому якщо ви звикли спати з нічником, розсіяним світлом від екрану телевізора або без щільних фіранок у кімнаті, то зважте, що рівень вашої енергії не відновлюється максимально.

Сон з домашніми тваринами

Хай пробачать нас усі чотирилапі друзі, але зараз ми зробимо страшне — виженемо їх із господарського ліжка. Адже сон із навіть абсолютно безшумною і слухняною твариною для організму — випробування. Вчені навіть з’ясували точну цифру: ті, хто спить разом із вихованцями, відпочиває лише на 63% порівняно зі 100% тих, хто відправив спати пухнасте щастя на диван.

Подушка тільки під голову

Ви, мабуть, неодноразово чули рекомендацію косметологів спати обличчям вгору, щоб уникнути передчасної появи глибоких зморшок. І це абсолютно розумно, однак, щоб врегулювати тиск, який отримує в цей момент хребет, і дати тілу найкращий відпочинок, покладіть ще одну подушку під коліна. Крім того, варто пам’ятати про те, що матраци мають «термін придатності» і більшість з них варто міняти кожні три роки.

Синтетична постільна та натільна білизна

Це відноситься до двох речей: постільної білизни та піжами. Синтетичні тканини змушують організм виробляти більше тепла, ніж зазвичай. Що може призвести до того, що ви будете прокидатися ночами або не зможете нормально зануритися у фазу глибоких сновидінь. Для оптимального відпочинку завжди віддавайте перевагу таким натуральним матеріалам, як бавовна, бамбук та ін.

Категорія: Цікаві статті | Додав: news (2022-06-18)
Переглядів: 2140 | Теги: помилка, втома, сон | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
avatar