Поза під час сну: яка саме корисна

Не кожна поза під час сну підходить саме для вас. Всі ми спимо по-різному. Деякі люди люблять спати на боці, інші вважають за краще спати на спині на жорсткому матраці, але ми всі це робимо. Близько третини свого життя ми проводимо уві сні. Але чи завжди нам зручно? В якій позі найкраще спати?

Сон дуже важливий для людини: у певному сенсі, це корисна підзарядка для кожного. Ось чому недосипання може мати негативні наслідки, наприклад, вплинути на пам'ять, концентрацію, реакції, рішучість, емоції та фізичний стан. Отже, сон корисний для всіх. Але й поза під час сну також може позитивно чи негативно впливати на організм.

Намагайтеся спати не менше шести годин щоночі. Дослідження показали, що нестача сну так само шкідлива, як і його повна відсутність. Після двох тижнів поганого режиму ви помітите розлади.

Поза для сну

Усіх людей можна умовно розділити на три категорії: ті, хто спить на животі, на спині, на боці. Ваше положення під час сну може бути корисним як для розуму, так і тіла.

Тож дізнайтеся про плюси та мінуси кожної пози під час сну.

На спині

Ви спите на спині? Тоді вам пощастило, адже це найздоровіша поза для сну! Сон на спині корисний для хребта. Це положення викликає незначне навантаження на м’язи спини та шиї. Ба більше, ця поза найкраще підходить для збереження молодості шкіри. На вашому обличчі не з’являться передчасні зморшки. Це положення також добре для жінок, оскільки сон на спині запобігає обвисанню грудей. Єдиний недолік пози на спині - посилення хропіння.

На боці

Це найпоширеніша поза для сну. Коли ви спите на боці, у вас може розвинутися біль у руках і ногах через навантаження. Сон на правому боці також шкідливий для травлення і може викликати печію. Перевага сна на боці у покращенні кровообігу і зменшенні хропіння.

На животі

У нас є погані новини для людей, які сплять на животі. Така позиція є найбільш нездоровою. Біль у шиї, проблеми зі спиною. Ваш хребет теж страждає, тому ви часто прокидаєтеся вночі. Сон порушується.

Категорія: Цікаві статті | Додав: news (2023-05-10)
Переглядів: 1640 | Теги: користь, поза, Шкода, здоров’я, сон | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
avatar