Йдеться про клітковину. Це складні вуглеводи, на перетравлення яких кишечник витрачає більше часу, перетворюючи з’їдену їжу в енергію. Відзначається, що, вживаючи продукти, що містять клітковину, людина відчуває приплив сил. Зелені бананиНезважаючи на те, що більшість людей вважають за краще їсти стиглі банани, фахівці рекомендують звернути увагу на недозрілі. Саме в зелених бананах міститься багато клітковини і харчових волокон. Крім того, в них набагато менше цукру. Насіння льонуСтолова ложка насіння льону містить 3 г клітковини і 2 г білка. Крім того, вони багаті жирними кислотами, які можуть запобігти розвитку серцево-судинних захворювань. АвокадоВ одному авокадо міститься 25% розчинної і 75% нерозчинної клітковини. Також це відмінне джерело калію і олеїнової кислоти, корисної для серця. Квашена капустаКвашена капуста є не тільки відмінним джерелом клітковини, але і пробіотиків. Останні покращують роботу кишечника. БроколіБроколі вважається одним з найбільш поживних овочів, багатих клітковиною і корисними для кишечника елементами. Крім цього, завдяки високому рівню з’єднання сульфорафану, брокколі зменшує запалення в організмі. У список багатих клітковиною продуктів також потрапили:
| |
| |
Переглядів: 630 | | |
Всього коментарів: 0 | |