Коли хтось починає їсти мед ложками, вважаючи, що приносить користь своєму організму, він робить поширену помилку. Лікарка розповіла, що мед не може бути цукрозамінником, оскільки сам, в основному, є цукром: приблизно на 82 відсотки він складається з простих вуглеводів, глюкози, фруктози. Крім того, мед має високий ГІ (глікемічний індекс), що означає його здатність серйозно підвищувати рівень глюкози в крові. “Вживання меду треба обмежувати, сприймаючи його скоріше як ліки, а не як десерт. Добова норма – дві-три чайні ложки”, – поділилася рекомендацією вона. Щоб уповільнити зростання рівня глюкози в крові після вживання меду, дієтологиня порадила вживати його разом з білковим продуктом, наприклад, з сиром.
| |
| |
Переглядів: 30 | |
Всього коментарів: 0 | |