Для початку фахівці нагадали, як правильно вибирати продукт. Вони підкреслили, що аджика не повинна бути занадто рідкою. Підсохлу приправу можна в деяких випадках розбавити окропом, додали експерти. Також, за їхніми словами, традиційний колір приправи червоний. Якщо в складі продукту вказані соняшникова олія і томатна паста, то це не аджика, зауважили фахівці. Крім цього, в оригінальному рецепті немає і помідорів. Чим же корисна приправа?В аджиці багато вітаміну С, який захищає організм від авітамінозу. Вітамін А, в свою чергу, допомагає в боротьбі з раннім старінням, а також погіршенням зору, серцево-судинними хворобами і онкологією. Більш того, ця речовина необхідно при виробленні сперми і розвитку яйцеклітин. Капсаїцин, що міститься в червоному перці, сприяє профілактиці захворювань серця і судин. Це довели вчені з Університету Вермонта, проаналізувавши дані дослідження за участю 16 тис. осіб. | |
| |
Переглядів: 1670 | | |
Всього коментарів: 0 | |