Стануть "розумними" околиці Берліну

Концерн Siemens вкладе 600 мільйонів євро у будівництво "розумного міста" на ділянці у 70 гектарів на околиці Берліна.

Йдеться про ревіталізацію ділянки, якою компанія володіла ще з 1897 року. До Другої світової війни тут було житло для працівників заводів Siemens.

Концепція Siemensstadt 2.0 передбачає будівництво кампусу, в якому розмістяться нові виробничі бази Siemens, інноваційні хаби, центри для стартапів тощо. Буде збудовано близько 3000 квартир, дитячі садки, школи, парки, ресторани, готелі, магазини. Компанія планує відновити закинуту залізничну гілку. Все це базуватиметься на засадах сталого розвитку, відновлюваної енергетики та цифрової інфраструктури.

Наприкінці 2018 року Берлін і Siemens підписали декларацію про наміри. Місто погодилося інвестувати 1,5 мільйона євро в розбудову інфраструктури. Цього літа Siemens запросила 15 архітектурних бюро розробити ідеї нового району. Будівництво планують почати наприкінці 2021 року.

За шість кілометрів від Зіменсштадту розташовано аеропорт Теґель, який планують вивести з експлуатації після відкриття нового аеропорту Бранденбурґ. Натомість Теґель можуть перетворити на своєрідний IT-хаб. Разом із проєктом Siemensstadt 2.0 він може утворити новий міський кластер із 20 тисячами робочих місць та житлом для 25 тисяч осіб.

Siemens стверджує, що постійно залучатиме місцевих мешканців до обговорення проєкту. Також обіцяє зарезервувати 30% житла для малозабезпечених містян.

Категорія: Цікаві статті | Додав: abel (2019-09-22)
Переглядів: 6830 | Теги: розумний, околиця, берлін | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
avatar