За словами лікарів, раціон харчування впливає на функціонування мозку, і для його захисту від розвитку дегенеративних процесів, деменції дуже корисно їсти яблука (тим більше що цей фрукт аж ніяк не екзотичний, а дешевий і поширений). Представники NHS констатують: яблука сприяють здоровому функціонуванню мозку завдяки високому рівню флавоноїдів. Ці речовини мають потужні антиоксидантні властивості, що неодноразово підтверджувалося науковими дослідженнями. Експерти посилаються на дані, отримані дослідниками з Університету Кардіффа. Вони виявили, що насичений флавоноїдами раціон харчування здатний підвищувати когнітивні здібності і перешкоджати розвитку негативних процесів в мозку, що ведуть до появи хвороби Альцгеймера. “Було встановлено, що люди, які споживають велику кількість флавоноїдів, менше схильні до розвитку хвороб мозку, хоча точний механізм впливу даних речовин поки залишається не виявленим”, – розповіли лікарі. Вони додали, що, крім яблук, корисні мозку сполуки містять також цитрусові, бобові і ягоди. | |
| |
Переглядів: 180 | | |
Всього коментарів: 0 | |