Вживання кориці пов’язане з низкою корисних ефектів, цьому є наукові докази. Багата на антиоксидантиАнтиоксиданти захищають від вільних радикалів і, отже, від ушкодження клітин окислювальним стресом. З розвитком такого окислення в організмі асоціюються багато хвороб, включаючи атеросклероз, діабет, серцево-судинні захворювання, рак, хвороби Альцгеймера та Паркінсона. Згідно з дослідженням, вживання кориці може значно підвищити рівень антиоксидантів у крові, що, у свою чергу, зменшує запалення в організмі та допомагає захиститися від захворювань, пов’язаних із хронічним запаленням. Корисна для серцяДослідницькі дані свідчать, що прийом 1,5 г або трьох-чотирьох чайних ложок кориці на день може знизити рівень тригліцеридів, загального холестерину, холестерину ЛПНЩ і цукру в крові у людей з порушеннями обміну речовин. Таким чином, знижується ризик серцевих захворювань. Протистоїть резистентність до інсуліну, знижує рівень цукру в кровіБудь-який, у кого розвивається резистентність до інсуліну, ризикує захворіти на діабет 2 типу. Кориця в цьому плані також здатна впливати на здоров’я. Зокрема спеція допомагає зменшити існуючу резистентність до інсуліну, а також сприяє кращому регулюванню рівня цукру в крові. Зокрема, метааналіз досліджень, показав, що від одного до шести грамів порошку кориці можуть бути корисними як додаткова терапія при діабеті 2 типу. Захищає мозокУ науковій статті йдеться про те, що кориця інгібує накопичення тау-білків у головному мозку, а також перешкоджає накопиченню пептидів бета-амілоїду, що ведуть до розвитку хвороби Альцгеймера. Обережніше із дозуванням! Не слід переборщувати із споживанням спеції, це небезпечно. Кориця містить речовину кумарин, який у великих дозах може пошкодити печінку. | |
| |
Переглядів: 330 | | |
Всього коментарів: 0 | |