Знижує цукор та корисна для серця - кориця

Вживання кориці пов’язане з низкою корисних ефектів, цьому є наукові докази.

Багата на антиоксиданти

Антиоксиданти захищають від вільних радикалів і, отже, від ушкодження клітин окислювальним стресом. З розвитком такого окислення в організмі асоціюються багато хвороб, включаючи атеросклероз, діабет, серцево-судинні захворювання, рак, хвороби Альцгеймера та Паркінсона. Згідно з дослідженням, вживання кориці може значно підвищити рівень антиоксидантів у крові, що, у свою чергу, зменшує запалення в організмі та допомагає захиститися від захворювань, пов’язаних із хронічним запаленням.

Корисна для серця

Дослідницькі дані свідчать, що прийом 1,5 г або трьох-чотирьох чайних ложок кориці на день може знизити рівень тригліцеридів, загального холестерину, холестерину ЛПНЩ і цукру в крові у людей з порушеннями обміну речовин. Таким чином, знижується ризик серцевих захворювань.

Протистоїть резистентність до інсуліну, знижує рівень цукру в крові

Будь-який, у кого розвивається резистентність до інсуліну, ризикує захворіти на діабет 2 типу. Кориця в цьому плані також здатна впливати на здоров’я. Зокрема спеція допомагає зменшити існуючу резистентність до інсуліну, а також сприяє кращому регулюванню рівня цукру в крові. Зокрема, метааналіз досліджень, показав, що від одного до шести грамів порошку кориці можуть бути корисними як додаткова терапія при діабеті 2 типу.

Захищає мозок

У науковій статті йдеться про те, що кориця інгібує накопичення тау-білків у головному мозку, а також перешкоджає накопиченню пептидів бета-амілоїду, що ведуть до розвитку хвороби Альцгеймера.

Обережніше із дозуванням! Не слід переборщувати із споживанням спеції, це небезпечно. Кориця містить речовину кумарин, який у великих дозах може пошкодити печінку.

Категорія: Цікаві статті | Додав: news (2024-09-24)
Переглядів: 380 | Теги: Кориця, користь | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
avatar