0:32 AM
Банани: цікаві факти, які варто знати

Кожен у житті їв банани, зараз це не екзотика, що колись була розкішшю. Але не всі знають неймовірні факти про ці фрукти. Дізнайтеся цікаві факти про банани, які ви, мабуть, точно не знали. Перевірте себе і пізнайте нове!

Латинською мовою банан називають "musa sapientum", це означає "фрукт мудрої людини".

Існує понад 1000 видів бананів, третина з них не є їстівними, а деякі підвиди призначені лише для корму тваринам.

Банан займає четверте місце за популярністю серед культур, які вирощують, випереджають його рис, кукурудза та пшениця.

Банан є унікальним фруктом, що навіть у немовлят не дає алергічної реакції. Саме тому його одним із перших вводять у прикорм.

Бананове дерево насправді не є деревом, а травою. Бананова трава — найбільша рослина, що не має твердого стовбура. Стебло бананової трави іноді досягає 10 метрів у висоту та 40 сантиметрів у діаметрі. На одному такому стеблі висить понад 300 плодів, загальна вага яких 500 кг.

Банани можуть бути не лише жовті, але й червоні. У червоних плодах більш ніжний м’якуш і перевезення вони не переносять. Такі фрукти мають темно-червону шкіру і вирощуються в Еквадорі та Колумбії.

У кулінарії банани десертних сортів вживають переважно в сирому вигляді. Також вони йдуть на виготовлення вина, пива, оцту, мармеладу, конфітюру, морозива, кетчупу та навіть борошна.

Переглядів: 133 | Додав: news | Теги: банан, факт | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
avatar