1:09 PM
Домашній пил: до якого захворювання приводить

дім пил Американські вчені впевнені, що велике скупчення домашнього пилу може призвести до ожиріння. Вони довели, що частинки пилу можуть впливати на зростання жирової тканини.  

Дослідник університету Дьюка в США Крістофер Кассотіс у своїй статті розповідає про те, що останніми роками вченими було відкрито десятки тисяч нових синтетичних та природних молекул, які можуть впливати на ендокринну систему людини. А ми чудово знаємо, що ендокринна система – це криниця рівноваги в організмі людини, це буквально пульт управління обміном речовин організму. Так, вченим вдалося встановити, що серед сотень молекул домашнього пилу є деякі молекули, здатні впливати на ендокринну систему, а зокрема, на зростання жирової тканини. Особливо це виявляється на несформованому дитячому організмі.

Кассотіс виявив 11 молекул пилу, які в жирові клітини, 9 з них призвели до того. Що клітки почали активно ділитися. Саме тому вологе прибирання повинно виконуватися в будинку систематично. Але не варто ожиріння спихати на свій пил, адже головним його джерелом є переїдання.

Переглядів: 1244 | Додав: news | Теги: пил, Шкода, Дім, захворювання | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
avatar