10:51 AM
Авіаносець Dwight Eisenhower перекинули в Червоне море США

Американський атомний авіаносець USS Dwight Eisenhower увійшов до акваторії Червоного моря. На такий крок американське командування пішло, щоб вгамувати єменських хуситів, які почали нападати на цивільні судна.

Про перекидання американського корабля повідомив Військово-морський інститут США.

“Авіаносна ударна група на чолі з авіаносцем USS Dwight Eisenhower знаходиться поблизу берегів Ємену”, – сказано у повідомленні.

Перед тим, США звертались до хуситів з вимогою припинити напади на військові та комерційні судна в Червоному морі. Єменських терористів попередили про наслідки таких атак. Також, міністр оборони Великої Британії Грант Шаппс заявив про готовність вжити прямих дій у зв’язку з нападами хуситів на вантажні судна в Червоному морі.

Нагадаємо, раніше міністр оборони США Ллойд Остін оголосив про початок операції Prosperity Guardian проти хуситів. Головна мета операції –  забезпечити свободу судноплавства в Червоному морі, де загострилася проблема захисту моряків та дотримання міжнародного права. У заяві міноборони США йдеться про те, що вільному перебігу торгівлі загрожує нещодавня ескалація нападів хуситів з Ємену.

У жовтні американський авіаносець Dwight Eisenhower виконував завдання у Середземному морі після загострення ситуації на Близькому Сході, яке виникло з початком війни між Ізраїлем та ХАМАС.

Судно Dwight Eisenhower раніше залучалося до бойових дій під час війни в Перській затоці в 1990-х, а згодом забезпечувало підтримку військових операцій США в Іраку та Афганістані. Зараз авіаносець є флагманом авіаносної ударної групи ВМС США Carrier Strike Group 2.

Категорія: Новини світу | Переглядів: 533 | Додав: news | Теги: США, авіаносець | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
avatar