Поради: як захистити автомобіль від злодіїв

Поради: як захистити автомобіль від злодіїв

 

як захистити автомобіль від злодіїв  Антикрадіжними системами називаються технічні засоби, що встановлюються на автомобілі, для запобігання їх викрадення та інших посягань зловмисників.

 

Серед продукції вітчизняних і закордонних компаній, що випускають системи звукової і світлової сигналізації, найбільшим попитом користуються:

  1. Alligator;
  2. Star Line;
  3. Sher-Khan Magicar;
  4. Sheriff;
  5. Mongoose;
  6. Tomahawk;
  7. Centurion;
  8. Pandora;
  9. деякі інші.

На вартість установки сигналізації впливає модель автомобіля, характеристика сигналізації і попит на ринку. В середньому, ціни коливаються від 4 до 7 тисяч гривень. На недорогі вітчизняні авто встановлюють більш дешеві моделі сигналізацій, на дорогі іномарки, відповідно, сигналізації дорожче. Всі фахівці стверджують, що з самими затребуваними моделями склалася суперечлива ситуація: тривале перебування на ринку дає злочинцям можливість їх ретельного вивчення. Розробникам антикрадіжних систем необхідно постійно оновлювати засоби захисту від крадіїв.

Сучасні машини комплектуються заводськими іммобілайзерами або охоронною системою з можливістю звукового оповіщення. Принцип дії іммобілайзера здійснюється шляхом надання дозволу запуску двигуна, блокування КПП або самостійного включення гальм. Недолік серійної антикрадіжної системи полягає в можливості її вивчення і застосування способу нейтралізації на інших автомобілях подібної моделі.

Найбільш надійними системами оснащені нові Мercedes, BMW, Lexus і деякі Тоyota. Щоб викрасти ці машини, потрібно або замінити штатний іммобілайзер, або копіювати код ключів за допомогою, нечистих на руку, працівників автосалону. Власникам Меrcedes, наприклад, зовсім не потрібно міняти більш ніж надійну, заводську антикрадіжну систему. Кустарна заміна системи на таких машинах іноді призводить до сумних наслідків, наприклад, до блокування двигуна.

Фахівці погоджуються з єдиною думкою, що автомобіль краще оснащувати декількома пристроями та компонентами: сигналізацією, іммобілайзером і системою GPS-оповіщення одночасно.

Користуючись послугами гаражних умільців, автолюбителі ризикують нарватися на недбалу роботу. Краще звернутися до спеціалізованого центру з перевіреною репутацією. Як правило, такі фірми працюють з обмеженим асортиментом охоронних систем, знають толк в особливостях установки і застосовують власні технологічні досягнення.

Категорія: Цікаві статті | Додав: abel (2019-01-08)
Переглядів: 10980 | Теги: авто, захист, сигналізація | Рейтинг: 5.0/3
Всього коментарів: 0
avatar