11:18 AM
Ранкова зарядка: користь для тіла та розуму

Вчені з’ясували, що починати кожен новий день із зарядки корисно не лише для тіла, а й для розуму.

Австралійські вчені дійшли висновку, що тренуючи м’язи, ми одночасно тренуємо і мізки. Розумні здібності прихильників здорового способу життя на порядок вищі, ніж у їх лінивих однолітків.

Такого висновку вчені дійшли, провівши серйозне дослідження, в якому взяли участь люди, вік яких перебуває в межах – 55-80 років. Частина піддослідних згідно з завданням вела малорухливий спосіб життя, а інші багато рухалися, робили зарядку та присвячували ходьбі не менше 30 хвилин на початку кожного дня.

Кожен учасник регулярно проходив тестування, мета якого визначити, як працюють пам’ять, увага та психомоторні показники.

Цікаво, що у людей, які вели активний спосіб життя і часто й багато ходили пішки, ці показники виявилися набагато вищими. Вченим вдалося виявити ще й інший цікавий факт: щоденна ранкова зарядка допомагає виробленню нейротрофіну – білка, що відповідає за підтримку активності нейронів головного мозку, їх розвитку та активності.

Таким чином, з’ясувалося, що ходити – це корисно не тільки для тіла, а й для стимулювання роботи мозку. Щоб досягти потрібного ефекту, вчені рекомендують щонайменше 30 хвилин уранці ходити бадьорим кроком на свіжому повітрі. Для людей похилого віку виходом буде скандинавська ходьба (з ціпками). Лікарі вже довели, що цей вид фізичної активності сприяє нормалізації артеріального тиску, ваги та загального самопочуття.

Переглядів: 1209 | Додав: news | Теги: зарядка, користь, ходьба, ранок | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
avatar