| 
   Зелений горошок – один з найвідоміших і поширених представників сімейства бобових. Його широко використовують в кулінарії. Хоча не всі поділяють любов до зеленого горошку, цей продукт має цілу низку корисних властивостей. 
У зеленому горошку містяться вітаміни та інші корисні речовини:
 -     вітамін С;
 
 -     фосфор;
 
 -     тіамін;
 
 -     ніацин;
 
 -     фолієва кислота;
 
 -     калій;
 
 -     магній.
 
 
 
Завдяки великому вмісту клітковини горошок допомагає нормалізувати роботу кишечника і знизити рівень холестерину і цукру в крові. 
Вчені з Інституту кормових культур (Болгарія) провели дослідження, яке підтвердило, що горошок багатий білком, вітамінами, мінералами та іншими біологічно активними речовинами. Включення горошку в раціон сприяє усуненню дефіциту ряду речовин, необхідних для здорового функціонування організму. 
Зокрема, калій бере участь в роботі нервової системи і регулює затримку рідини в організмі, сприяючи нормалізації артеріального тиску. Магній важливий для синтезу білка і регенерації тканин. 
Вміщені в зеленому горошку вітамін С, біофлавоноїди, каротин, лютеїн і зеаксантин є антиоксидантами. Вони борються з окислювальними процесами в організмі, викликаними вільними радикалами. Це сприяє відновним процесам в клітинах і, як наслідок, зміцненню імунної системи, зниження ризику різних захворювань. 
		
	 
 |