11:20 AM
Через скасування частини рейсів в аеропорту Амстердама утворилися черги

аеропорт амстердам схіпгол Аеропорт Амстердама Схіпгол попросив авіакомпанії скасувати рейси у понеділок, 12 вересня, з 16.00 до 23.00. Причина полягає в нестачі персоналу, а також у величезних чергах. Про це повідомляє NOS.

Зокрема йдеться про авіакомпанії, пасажири яких вилітають із зали 3. Причина черг – нестача персоналу служби безпеки, пояснив представник аеропорту. За даними аеропорту, черги у понеділок спостерігаються цілий день.

Подібна ситуація зберігається вже протягом кількох місяців. Перші великі проблеми почалися наприкінці квітня та на початку травня. Багажні працівники масово кидали роботу, бо хотіли кращих умов праці і більшої зарплати.

Працівники раніше отримували додаткові 5,25 євро брутто за годину. Так звана літня надбавка стосувалася охоронців, прибиральниць і персоналу наземного обслуговування та дала певне полегшення. Із закінченням літнього періоду тиждень тому також минув термін виплати літньої допомоги, пояснили у профспілці FNV.

За його словами, літня надбавка допомогла вирішити проблеми на короткий термін: "Але це явно не постійне рішення, тому проблеми знову виникають".

Нідерландський аеропорт був одним із кількох у Європі, включаючи Лондон-Хітроу, у якого виникли проблеми через нестачу персоналу і різке зростання попиту після 2 років обмежень, запроваджених через COVID-19.

Категорія: Новини світу | Переглядів: 2163 | Додав: news | Теги: рейс, Амстердам, скасування, аеропорт | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
avatar