12:19 PM
Обов’язкові експрес-тести запроваджує Кіпр для туристів

кіпр Кіпр зобов’язав усіх мандрівників робити експрес-тести на коронавірус за 72 години після прибуття на острів. Про це повідомляє Консульський відділ Посольства України в Республіці Кіпр.

"З 15 грудня 2021 року пасажири, які прибувають до Республіки Кіпр, зобов'язані здати експрес-тест за 72 години після прибуття. Тести будуть безкоштовними за умови наявності посадкового талону та документа, що посвідчує особу. Особи, щеплені бустерною дозою, проходити тестування не зобов'язані", – йдеться у повідомленні.

Крім того, з 15 грудня 2021 року термін між другою та третьою дозою вакцинації скорочується до 5 місяців та 2 тижнів.

Також у період з 15 грудня 2021 року до 31 січня 2022 року доступ до громадських заходів, як-от святкування ювілеїв, хрестин, а також до закладів харчування в готелях, дозволяється тільки щепленим як мінімум першою дозою, за умови, що у них є негативний результат експрес-тесту або ПЛР-тесту. Скасовуються різдвяні заходи (якщо вони проводяться без дотримання протоколів), що організовуються приватними компаніями, організаціями та асоціаціями у приміщеннях та просто неба.

Також із 15 грудня запроваджується обов'язковий карантин у державних карантинних центрах для всіх осіб, у яких підтверджено штам Омікрон або будь-який інший вид його мутації. Особи, які контактували з такими хворими, мають перебувати на самоізоляції незалежно від наявності у них всіх необхідних доз вакцинації.

З 15 грудня 2021 року до 15 січня 2022 року вакциновані особи, які були у контакті з носіями вірусу, зобов’язані протягом 72 годин здати експрес-тест на антиген, а на сьомий день ― ПЛР-тест. Виняток зроблено для тих, хто щеплений бустерною дозою вакцини.

Республіка Кіпр зобов’язала усіх мандрівників від 12 років незалежно від країни походження робити ПЛР-тест до 10 січня 2022 року.

ПЛР-тест є обов'язковим для всіх після прибуття до Кіпру повітряним або морським транспортом незалежно від країни відправлення та наявності довідки про повну вакцинацію чи одужання від COVID-19. Вартість ПЛР-дослідження сплачуватимуть самі пасажири.

Міністерство охорони здоров’я Кіпру підтвердило у п’ятницю перші випадки штаму коронавірусу Омікрон на острові.

Категорія: Новини світу | Переглядів: 2823 | Додав: news | Теги: експрес-тест, кіпр | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
avatar